Argentina: revolution i .AR

By september 30, 2019Domains

En lille revolution på det argentinske internet er i gang: Det bliver nu muligt at registrere et domænenavn direkte under .AR, så snart domæne endelsen åbner for offentligheden (forventet den 23. februar 2020). Rettighedsindehavere kan dog gøre brug af en prioriteret registreringsperiode frem til den 9. november 2019.

Snart vil det ikke længere være nødvendigt at registrere et domænenavn i .COM.AR eller .NET.AR for at operere i Argentina. Den argentinske domænemyndighed, NIC Argentina, forklarer: “AR-domænenavne vil forstærke alle de givne muligheder, som netværket tilbyder.” Domænemyndigheden har tidligere arbejdet for at implementere god praksis for at afskrække eller minimere misbrug, som følge af upassende eller spekulative registreringer (cybersquatting, typosquatting, osv.).

Implementeringen af .AR-adresser kommer til at foregå i tre faser:

 • 1. En prioriteret registreringsperiode (en såkaldt “sunrise periode”) finder sted fra den 11. september til den 9. november 2019. Denne periode er forbeholdt indehavere af domænenavne under domæne endelserne .com.ar, .net.ar, .org.ar, .int.ar og .tur.ar – forudsat at deres domænenavne blev registreret inden den 1. december 2015 og er aktive den 27. august 2019.

  Ved udgangen af denne periode:

  • Hvis der kun modtages en enkelt anmodning for et givent navn, kan ansøgeren uden videre registrere det tilsvarende domænenavn.
  • I tilfælde af flere anmodninger om samme navn, vil domænenavnet blive tildelt på baggrund af en lodtrækning udført af lotteriet i Buenos Aires.
 • 2. En landrush-periode (en såkaldt “interesseperiode”) finder sted fra den 25. november 2019 til den 23. januar 2020. Landrush-perioden er beregnet til at give juridiske og faktiske personer mulighed for at ansøge om registrering af navne, inden der åbnes for den generelle offentlighed. Som i den forrige fase vil adskillige anmodninger om samme navn blive afgjort via lodtrækning.

  Bemærk: Domænemyndigheden udspecificere, at alle domænenavne under “reserveret” (alle navne i .gob.ar og .mil.ar) samt domænenavne defineret som “begrænset” (som fastlagt af domænemyndigheden) er ekskluderet, og dertil at nogle navne muligvis kræver yderligere godkendelse (se listen her).

 • 3. Åbning for offentligheden finder sted den 23. februar 2020 og giver alle brugere mulighed for at registrere et domænenavn direkte under .AR – på de generelle betingelser, der er udspecificeret af den argentinske domænemyndighed.

Eksperterne anbefaler

Domænenavne, der er registreret direkte under .AR, åbner for nye muligheder for virksomheder, der ønsker at udvikle deres aktiviteter i Argentina. Dertil reduceres antallet af nødvendige tegn, der skal indtastes i adresselinjen, hvilket er en væsentlig faktor, når man besøger en website fra en mobiltelefon – hvilket er betydningsfuldt, når man medregner, at mobilt internet bruges af 84% af internetbrugere.

Hvis du ønsker at registrere et navn under .AR, anbefaler vi, at du kontakter EBRAND hurtigst muligt.

Registreringsbetingelser:

 • .AR-domænenavne skal indeholde mellem 4 og 50 tegn.
 • Alle ansøgere skal fremlægge en identifikationskode: For argentinske indehavere kræves CUIL (Código Único de Identificación Laboral*) eller CUIT (Código Único de Identificación Tributaria**), for udenlandske indehavere kræves et nationalt identitetsdokument (Documento Nacional de Identidad eller DNI).

* CUIL er et argentinsk personnummer.
** CUIT er en argentinsk skattemæssig identifikationskode.

EBRAND

Author EBRAND

More posts by EBRAND