Trademark Registry Exchange – TREx (udveksling af varemærkeregistrering)

Effektiv forebyggelse af tredjeparters registrering af domæner og beskyttelse af varemærker

Trademark Clearinghouse (TMCH) har udviklet en ny service, som gør det nemmere og mere sikkert for virksomhederne at beskytte deres varemærker. Trademark Registry Exchange (TREx) retter sig mod varemærkeindehavere, som allerede har registreret deres varemærker i TMCH, og som søger effektiv beskyttelse mod tredjepartsregistreringer i sunrise-fasen. TREx sørger for blokering af uautoriserede registreringer af registrerede varemærkedomæner med Top Level Domæner (TLDs). Tjenesten går ud over den simple beskedtjeneste (Trademark Claims Service) i den generelle rådighedsperiode.

Proceduren for beskyttelse af virksomhedens varemærke er meget billigere end defensiv registrering af hvert enkelt domæne.

Få et tilbud

Hvilke domæner er beskyttede?

TREx-tjenesten er gældende for alle varemærker, som er registreret hos TMCH og har præcis samme ordlyd. Hvis du har registreret varemærket “farve” hos TMCH, kan du bruge TREx til at beskytte “farve”-domæner for nye TLDs. TREx tilbydes som en samlet pakke og omfatter for øjeblikket alle fase 1-TLDs. Der planlægges udvidelse med yderligere TLDs.

Top level-domæner omfattet af TREx
(senest opdateret i juni 2018)

Top level-domæner – fase 1:

Ofte stillede spørgsmål vedrørende TREx-service

Hvor længe er varemærkedomæner beskyttede af TREx?

TREx-perioden er et år og kan til enhver tid forlænges med yderligere et år. Hvis varemærkeregistreringen i TMCH slutter før udløbet af et år, slutter TREx-tjenesten også automatisk.

Hvad sker der, hvis en anden varemærkeindehaver også har rettigheder til domænenavnet?

Dette kaldes “override”. Hvis den anden virksomhed er indehaver af et identisk varemærke og har registreret det i TMCH, er denne virksomhed også berettiget til at registrere domænet med varemærkets navn. I dette tilfælde vil både du og den relevante TMCH-agent dog blive underrettet.

Hvordan adskiller TREx sig fra DPML?

TREx ligner DPML. Begge tjenester blokerer tredjeparters uautoriserede domæneregistreringer. DPML er oprettet af Donuts og er tilgængelig for 238 TLDs. TREx tilbydes direkte af TMCH og omfatter for øjeblikket de TLDs, der vises herover – dvs. andre end dem, der er beskyttet af DPML. Der er planlagt løbende udvidelse.

Hvordan finder jeg ud af, om topdomæner med mine mærkevarenavne faktisk kan beskyttes?

Før du aktiverer TREx-tjenesten for et specifikt domænenavn, kontrollerer TREx dets status og angiver det enten som “eligible” (berettiget) eller “not available” (ikke tilgængelig) for beskyttelse.
I tilfælde af “not available” kan der være to årsager til, at TREx ikke kan bruges:

  • Der er allerede registreret et domænenavn på et tidligere tidspunkt.
  • Varemærket er udelukket for dette TLD og er derfor ikke tilgængeligt for TREx.

Men hvorfor er nogle domæner ikke beskyttede?

Efter aktivering af TREx for et specifikt varemærke får brugeren besked om, hvorvidt de tilknyttede TLDs er systemisk beskyttede eller ej. Hvis status er “not protected”, kan det respektive domæne ikke beskyttes af TREx. Det kan der være en række årsager til:

  • “Registered”: Domænet var allerede registreret, før TREx-aktivering
  • “Exempt”: Dette domæne er generelt ikke omfattet af TREx, da registratoren har etableret andre mekanismer til varemærkebeskyttelse (f.eks. Premium-kategorisering eller kontrol af rettigheder)
  • “Override”: Dette domæne er allerede registreret af en anden virksomhed med et identificerbart varemærke
  • “Other”: Andre årsager, som har indflydelse på TREx-tjenesten

Hvordan abonnerer du på TREx-tjenesten?

TREx-tjenesten kan bestilles via en akkrediteret Trademark Clearing House-agent som f.eks. EBRAND Services. Kontakt os, hvis du har lyst til at høre mere.