Skip to main content

Trademark Clearinghouse (TMCH)

Der er introduceret hundreder af nye top-level domæner siden 2013, hvilket giver en række nye muligheder for virksomheder, som repræsenterer førende mærker, til at udvide deres domæneporteføljer. Ulempen er, at der også skabes mange nye muligheder for domænepirater. Disse bedragere sikrer ulovligt nye top level-domæner med velkendte mærkenavne til sig selv, som de derefter udnytter til tvivlsomme transaktioner.

For at beskytte virksomhederne mod det øgede risikoniveau har ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) oprettet Trademark Clearinghouse. Platformen blev etableret af IBM og Deloitte og har siden oprettelsen udført værdifuldt arbejde på området varemærkebeskyttelse.

Få et tilbud på TMCH-service

Trademark Clearinghouse (TMCH) – funktioner

Virksomheder kan registrere deres varemærker hos Trademark Clearinghouse og få adgang til sunrise-registrering af nye generiske top level-domæne-registreringer og tjenesten Trademark Claims Service.

Sunrise-registrering

Hvert top level-domæne har en obligatorisk sunrise-periode, som varer mindst 30 dage. I denne periode kan et matchende varemærkedomæne under det nye top level-domæne sikres til en virksomhed, som er registreret i TMCH. Efter udløbet af sunrise-perioden vil ALLE – dvs. også svindlere – kunne registrere varemærkedomænet under det nye top level-domæne.

Trademark Claims Service

ICANN har indført en underretningsservice for at sikre varemærkebeskyttelsen efter sunrise-fasen: Registranten underrettes, så snart der registreres et domæne med et varemærke, som er kendt i TMCH. Hvis registranten imidlertid fortsætter med registreringen, underrettes varemærkeindehaveren, som om nødvendigt kan indlede retlige skridt imod registreringen.

Trademark Clearinghouse – retningslinjer

Ved at registrere varemærkenavne i TMCH vil almindelige varemærkedomæner som f.eks. trademark.sport eller trademark.food være overvågede og beskyttede. Sammensatte domæner med yderligere generiske eller geografiske termer som f.eks. trademark-city.nrw eller trademark-buy.app er ikke beskyttede.

I tilfælde af ordmærker med specifikke symboler som f.eks. “&”, kan der defineres specifikke domænekombinationer, som skal beskyttes.
For eksempel vil følgende domænenavne kunne beskyttes for varemærket A & B: ab, a-b, aandb, aand-b, a-andb, a-and-b etc.

Særlige tilfælde:

  • Varemærker med et punktum (dot), som svarer til et domæne, kan ikke registreres. For eksempel er .icann og icann.org ikke mulige.
  • Varemærker med en bindestreg kan også registreres med denne som en mulig domænestreng. Varianten uden bindestreg er ikke mulig.

Kompetent assistance med TMCH-registrering

Information og vejledning

Ønsker du at vide, hvilke varemærker der egner sig til registrering i TMCH, og hvor mange forskellige domæner du kan registrere? Vil du vide, hvordan du skaffer bevis for brug? De erfarne varemærkeeksperter hos EBRAND rådgiver dig gerne.

Registrering og videresendelse til TMCH

Du behøver ikke gøre noget. Du kan derimod lade os indtaste alle de nødvendige oplysninger og videresende dem til Trademark Clearinghouse.

Proaktiv informationsservice

Takket være EBRAND vil du aldrig igen gå glip af lanceringen af et relevant top level-domæne. Vi underretter dig i god tid om sunrise-perioder og giver dig besked om mulige registreringskrav.

Nem fakturering

Når du benytter TMCH via EBRAND, er der ikke behov for kreditkortoverførsel af registreringsgebyret til ICANN. Du modtager i stedet en almindelig faktura fra os.