Skip to main content

I nutidens samfund, hvor mere og mere kommunikation flytter online, bliver domænesikkerhed kun mere relevant med tiden. DNS-kapring er et risikopunkt på dagens internet, som man bør tage sine forholdsregler mod.

Et vigtigt forsvar mod DNS kapring er at opsætte DNSSEC på ens domæneportefølje.

DNS er i det grundlæggende design ikke et sikret system. Tilbage i 1980’erne, da DNS blev designet, var internettet meget mindre, og sikkerhed var ikke en primær overvejelse i planerne. Som resultat af dette sker der ikke en bekræftelse af svaret, når en DNS-forespørgsel sendes ud.

Det eneste check, der er muligt at lave indenfor den oprindelige DNS-standard, er at sammenligne, om svaret man får ligner, at det kommer fra den adresse, anmodningen blev sendt til.

Denne adresse kan dog forholdsvist simpelt forfalskes, eller ‘spoofes’ i et DNS svar.

Det er her, DNSSEC kommer ind i billedet. På samme måde som https kryptering bruges til at bekræfte identitet på en hjemmeside, fungerer DNSSEC som en udvidelse af DNS-standarden, der sikrer, at kun den tiltænkte modtager af en DNS-forespørgsel er i stand til at give et bekræftet svar.

DNSSEC knytter domænet til en bestemt navneserver. Dette behøves kun at blive opsat én gang for hvert domæne, med mindre man efterfølgende flytter domænets DNS til en anden udbyder.

Som et led i den nationale informationssikkerhedsstrategi har styregruppen for cyber- og informationssikkerhed bestående af repræsentanter for en række ministerier besluttet, at alle statslige myndigheder skal efterleve en række tekniske sikkerhedskrav.

Et af disse krav, gældende fra 1. januar 2020, er opsætning af DNSSEC på alle domænenavne, der tilhører myndighederne.

EBRAND kan hjælpe med denne opgave. Når jeres domæneportefølje er samlet hos EBRAND, kan DNSSEC administreres hen over alle jeres domæner på én gang.

Domæner, der benytter EBRANDs navneservere, kan få DNSSEC aktiveret med et enkelt klik, mens der også er mulighed for at håndtere DNSSEC på de domæner, der bruger en tredjeparts DNS-udbyder.

Her kan vores erfarne domænespecialister assistere med at indhente de nødvendige oplysninger om opsætningen, der benyttes hos andre udbydere, og konfigurere domænerne med den korrekte DNSSEC opsætning.

EBRAND

Author EBRAND

More posts by EBRAND