Skip to main content

Som hvert år op til jul stiger antallet af onlinekøb. Dette er til gengæld til fordel for producenter af forfalskede varer.

Den seneste rapport fra Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling om varemærkeforfalskede og piratkopierede varer viser, at sådanne produkter er steget i takt med den stigende e-handel og nu udgør mere end 3 % af den samlede globale handel. I mellemtiden bliver problemet mere og mere alvorligt hvert år – især nu, under COVID-19-pandemien.

De mest forfalskede varer er ure og smykker, håndtasker og tegnebøger, elektronik, kosmetik og legetøj – som ofte gives i julegave. Lægemidler, bildele og cigaretter udgør også en stor del af de forfalskede produkter. Alle disse varer udgør en stor trussel for forbrugerne. Dårligt fremstillede lægemidler, kosmetik og cigaretter kan forårsage sundhedsproblemer, og defekte bildele kan medføre alvorlige kvæstelser eller endog dødsfald.

Som reaktion på den øgede efterspørgsel som følge af den igangværende pandemi har online shopping platforme for nylig været tvunget til at udvide antallet af produkter, de tilbyder. Offline-virksomhederne har til gengæld været nødt til at bevæge sig hurtigt ind på onlineområdet for ikke at miste deres eksisterende kunder. Desværre har forbrugerne en tendens til at købe varer uden at kunne se dem først. Når de lægger et produkt i kurven, stoler kunderne primært på grundlæggende produktbeskrivelser, billeder og oplysninger om sælgeren. Det er en udfordring at vide, hvilket produkt der er falsk og hvilket, der er originalt på denne måde.

Leveringsformen er også et spørgsmål. For at begrænse spredningen af virussen har mange detailhandlere i dag indført kontaktløse leveringsmuligheder for at begrænse spredningen af virussen. Normalt efterlader kureren pakken ved hoveddøren og giver kunden besked om, at den er blevet leveret. Det er generelt muligt ved online forudbetaling og tilskynder til svindel. Ved at afhente det bestilte produkt på denne måde kan køberen desværre ikke kontrollere, om det er originalt eller ej.

Nye tider viser, at producenterne står over for nye udfordringer. Mange af dem har mobiliseret sig for at udarbejde en omfattende strategi for at beskytte deres mærker. De har bl.a. oprettet særlige hold, der udelukkende er dedikeret til bekæmpelse af forfalskning, og har indgået et tættere samarbejde med detailhandlere, toldmyndigheder og retshåndhævende myndigheder. Producenterne er også meget mere tilbøjelige til at tilrettelægge kurser i brandbeskyttelse og gennemføre oplysningskampagner om de skader, som forfalskede produkter forårsager. Mange af dem beslutter også at søge hjælp hos eksterne virksomheder, der beskæftiger sig med at afsløre og indberette forfalskninger ved hjælp af moderne teknologier. Virkningerne af deres tiltag er allerede klart synlige.

En måde at bekæmpe forfalskninger effektivt på er ved at benytte sig af de tjenester, som EBRAND tilbyder. Vores specialister har mange års erfaring med bekæmpelse af piratkopiering og forfalskning. Vi træffer foranstaltninger, som redder virksomheder fra ulovlig kopiering af deres produkter. På din anmodning udfører vi IP-revisioner, udvikler strategier til beskyttelse af varemærker, overvåger markedet, undersøger forfalskede distributionskanaler og udfører vigtigst af alt tiltag, der har til formål at eliminere online-trusler mod dit varemærke.

EBRAND

Author EBRAND

More posts by EBRAND